VDA Vloeren
De VDA PU gietvloer is een naadloze vloer die in 5 lagen aangebracht en gegoten wordt in een laagdikte van in totaal ca. 3 - 4 mm. De vloer bestaat uit verschillende vloeibare kunststoffen die na vermenging met elkaar uitharden.

VDA PU gietvloeren hebben als grote voordeel dat ze uitermate geschikt zijn voor toepassing met vloerverwarming en dat het onderhoud van de vloer zeer gemakkelijk is.

Door zijn hoge elasticiteit en flexibele structuur zijn VDA PU gietvloeren minder gevoelig voor scheuren en dempen ze geluid. Dit laatste is met name bij toepassing in appartementen en op verdiepingen van toegevoegde waarde.

Het gieten van de vloer gebeurt in verschillende stappen. Het nauwkeurig volgen van deze stappen zorgt ervoor dat er een strakke gladde vloer ontstaat.

STAP 1| Voordat de vloer daadwerkelijke gegoten wordt, wordt de bestaande ondergrond bewerkt.Grote oneffenheden worden weggewerkt, de ondergrond wordt geschuurd en vervolgens stof- en vetvrij gemaakt.

STAP 2| Nadat de ondergrond is bewerkt, wordt een hechtlaag aangebracht. Deze hechtlaag zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de nieuwe vloer.

STAP 3| Als de hechtlaag droog is, wordt een schraplaag aangebracht. Deze laag is te vergelijken met een plamuurlaag en wordt met een spaan aangebracht. Hierdoor worden alle gaten, kieren en poriën van de oude vloer gedicht.

STAP 4| Na uitharding van de grondlaag, wordt de zichtbare gietvloer aangebracht.

STAP 5| Ten slotte wordt de gietvloer twee keer met een afwerklaag behandeld. Deze laag zorgt voor optimale bescherming van de gietvloer. De afwerklaag is verkrijgbaar in verschillende glansgraden van hoogglans tot mat.