VDA Vloeren
VDA vloercoatings worden om functionele en esthetische redenen in een interieur toegepast. Afhankelijk van de ondergrond en de voorbewerking van de vloer kan deze een ruige uitstraling of een gladde uitstraling krijgen. Doordat de laagdikte dunner is dan een gietvloer is een coatingvloer niet scheuroverbruggend. Hij is wel vloeistofdicht en wordt naadloos aangebracht.

Het meest toegepast is een COLOR COATING. Deze coating is verkrijgbaar in meer dan 3000 kleuren en is geschikt om na de nodige voorbewerking rechtstreeks aan te brengen op een betonnen of zandcement ondergrond. Hierdoor ontstaat een industrieël effect.

Andere voorbeelden van esthetische vloercoatings zijn:
TOP COATING| Deze coating wordt aangebracht over een gietvloer ter bescherming van de gietvloer. De coating kan aangebracht worden in diverse glansgraden van mat tot halfglans.
FLAKE COATING| Deze coating is geschikt om na het aanbrengen in te strooien met flakes. Hierbij zijn diverse kleuren coating en flakes mogelijk waardoor steeds een verschillende uistraling gecreeërd wordt.
Voorbeelden van functionele coatings zijn:
ANTI-SLIP COATING| Deze coating wordt met name toegepast in natte ruimtes zoals een bijkeuken.
ANTI-STATISCHE COATING| Deze coating wordt met name toegepast in garages.